Tärkein arkkitehtuuriKuinka arkkitehti Sandra Coppin päivitti myötätuntoisesti nykyaikaisen talon Wiltshiressä

Kuinka arkkitehti Sandra Coppin päivitti myötätuntoisesti nykyaikaisen talon Wiltshiressä

Tunnustus: Dylan Thomas

"Jokainen elementti palvelee tarkoitusta", sanoo Sandra Coppin hänen nykyaikaisesta omaisuudestaan, joka hän päivitti omaan kotiaansa, siirtämällä materiaalia matkan varrella niin, että mikään ei tuhlaa.

Sandra Coppin asui Berthold Lubetkinin Highpoint II -tapahtumassa, joka oli varhaisen modernin liikkeen kuuluisa teos, mutta kahden tyttären perheen kanssa hän ja hänen aviomiehensä Nico kokivat, että pieni asunto Highgatessa, N6, oli kuitenkin arkkitehtonisesti edistyksellinen 1930-luku, oli melko ahdas viikonloppuisin.

Kiinteistösivuston mahdollisuus avata heidät Wiltshireen, missä markkinoilla oli rakkautta ja hoitoa tarvitseva moderni talo.

Tämä oli Roger Rigbylle ja hänen vaimonsa Patricialle vuonna 1964 rakennettu Ansty Plum-talo.

Se seisoo jyrkän rannan puolella, jonka takana on muinainen ratarata ja puu; vastapäätä, useamman puun takana, on kylän pieni kirkko ja 1500-luvun rakennus, joka tunnetaan nimellä Commandery, viittaus Knights Hospitalleriin, joka omisti kartanon keskiajalla.

Arupin palveluksessa työskentelevä Rigby oli perehtynyt suunnitteluun ja suunnitteluun, vaikka hän ei ollut insinööri eikä suunnittelija itse.

Arkkitehtina hän kääntyi ystävänsä ja kollegansa Sir Philip Dowsonin puoleen. Dowson näki sivuston tarvitsevan tukiseinän; tämän yläpuolella hän kallisti yhden tasaisen katon neliön, joka oli tuettu puurakenteeseen. Talon pääjulkisivut ovat täysin lasitettuja.

Talon toteutti nuorempi arkkitehti Arupin toimistossa: David Levitt (myöhemmin Levitt Bernstein), joka tunnetaan Brunswick Centeristä Bloomsburyssa. Rakennusrajoitukset ja tiukka budjetti tarkoittivat, että muotoilu palautettiin välttämättömyydelle. "Jokainen elementti palvelee tarkoitusta", sanoo Sandra, napauttamalla yhtä puusta, joka tukee kattoa.

Rakentamisen tiukka talous luo oman esteettinsä, mikä vetoaa vieläkin tuhlaavaan 2000-luvulle.

Talo valmistui pian, mutta jatkoi kehitystä kiinnostaen Rigbyksen ystävien Peterin ja Alison Smithsonin, St James's Street, SW1 -kadun The Economist -rakennuksen arkkitehtien mielikuvitusta, joilla oli talo lähellä. Muiden parannusten joukossa Pietari suunnitteli varovasti nousevan polun ja rampin, jotka kaksinkertaistuvat takaisin itsensä suhteen, molemmat helpottaakseen kaltevuutta ja kasvattaen tontin näkyvää laajuutta, joka on vain kolmasosa hehtaarista.

Eristystä tuskin harkittiin aikakaudella ennen 1970-luvun energiakriisiä. Vaikka Coppins halusi pitää toimintansa minimaalisena, kylmien talvipäivien vierailut vakuuttivat heitä asentamaan lämmityksen. Pohjakerroksen asuintilan lattia - sekä olohuone että keittiö - otettiin talteen, laitettiin lattialämmityksellä ilmalämpöpumpusta ja alkuperäisen yksinkertaisuuden hengessä laitettiin betonipäällysteisillä laattoilla, maata sileä pinta. Erilliseen studioon tehtiin pieni laajennus.

Talon sääntö on, että kaikki tulee sijoittaa uudelleen mahdollisuuksien mukaan, joten rappeutuvalta katolta irrotettu sinkki on jälleen ilmestynyt pöytätasoiksi, lepääen teollisuuskiinnikkeisiin. Tuloksena on kunnioituksen, rakkauden ja kekseliäisyyden työ, jonka vapaa kauneus on vasta-aine kuluttajalle ja liialliselle.

Lisätietoja Coppin Dockray -arkkitehdeista on osoitteessa www.coppindockray.co.uk


Luokka:
Paholaisen hevosmiehet: Ompeluri, joka on nähnyt valtaistuimien, Wonder Womanin ja Kruunun peliin
Resepti: Keeper's Pie, pelihahmo päivitys perinteiseen englantilaiseen klassiseen ruokaan